AVE.IK

inspiratie in educatie

Creatie

Ik ben Maria Montessori

Bertje Fonts van Engelen schreef een prachtig verhaal over het leven van Maria Montessori. En we wilden dat veel kinderen hiervan zouden kunnen genieten. AVE.IK besloot er een boekje van te maken. Kinderen van de Almelose montessorischool maakten er kleurige tekeningen bij. Kinderen uit de bovenbouw en eind middenbouw kunnen het verhaal zelf lezen. Natuurlijk kun jij het ook gewoon lekker voorlezen. November 2017 presenteerden we haar boek in Den Haag bij het congres van Montessori Europe en tijdens het 100jarig bestaan van de NMV.

 

Bestellen

Ik ben Maria Montessori

 17.00

Het boek Ik ben Maria Montessori bestel je in onze webwinkel. Je krijgt het boek thuisgestuurd, wij nemen de verzendkosten voor onze rekening. We zorgen voor een snelle levering en zijn daarna erg benieuwd naar je reactie.

Categorie:

En nú: Montessori!

In En nú: Montessori! worden ervaringen uit het onderwijs van alledag samengebracht met moderne inzichten. We leggen de verbinding met de visie van Maria Montessori. Dat is de montessoristijl die ons visie, inspiratie en houvast biedt. Natuurlijk is er alle ruimte voor eigen invulling. We dagen je uit om kleur te bekennen. Eigenheid, structuur, inspiratie, leer-kracht en vertrouwen, zijn woorden die steeds terugkomen in ons verhaal. We helpen het kind op te groeien tot een verantwoordelijk mens, dat zijn leven leeft in samenhang met de ander. In En nú: Montessori! worden ervaringen uit het onderwijs van alledag samengebracht met moderne inzichten. We leggen de verbinding met de visie van Maria Montessori. Dat is de montessoristijl die ons visie, inspiratie en houvast biedt. Natuurlijk is er alle ruimte voor eigen invulling. We dagen je uit om kleur te bekennen. Eigenheid, structuur, inspiratie, leer-kracht en vertrouwen, zijn woorden die steeds terugkomen in ons verhaal. We helpen het kind op te groeien tot een verantwoordelijk mens, dat zijn leven leeft in samenhang met de ander. Wil je alvast een stukje lezen? Klik dan hier: Voorproef

Bestellen

En nú: Montessori!

 30.00

Het boek En nú: Montessori! bestel je in onze webwinkel. Je krijgt het boek thuisgestuurd, wij nemen de verzendkosten voor onze rekening. We zorgen voor een snelle levering en zijn daarna erg benieuwd naar je reactie.

Categorie:

Taal: doen!

Met Taal: doen! nodigen we kinderen uit om actief, vlot en gevarieerd met taal aan het werk te gaan. Karakteristiek voor Taal: doen! is het beleven, begrijpen en beheersen.

Het materiaal is uitermate geschikt voor de lijn van het kind en de lijn van de leerkracht. Begin 2021 is Taal: doen! voor het jonge kind (vanaf groep 1) ook leverbaar.

Zie ook onze website: www.taaldoen.nl

 

Exploring English

Met Exploring English nodigen we kinderen van 4 t/m 12 jaar uit om actief, met plezier en gevarieerd aan het werk te gaan. Het materiaal komt tegemoet aan de lijn van de leerkracht door de vele teacher cards. En door de gestructureerde opbouw in thema’s. Voor de lijn van het kind kan het kind heerlijk kiezen uit en werken met de explorations, word- en picture boxes en de diverse grammer boxes.  Zie ook onze website: www.exploring-english.nl

Ik wil rekenen

Kinderen en teams kunnen aan het werk met Ik wil rekenen. De lijn van het kind, de lijn van de leerkracht, het werken met doelen en de montessorimaterialen zijn gecombineerd tot een fantastisch nieuw materiaal voor alle scholen. En beschikbaar vanaf de onderbouw. Meer informatie zie onze website: www.ikwilrekenen.nl