AVE.IK

inspiratie in educatie

Creatie

Ik ben Maria Montessori

Bertje Fonts van Engelen schreef een prachtig verhaal over het leven van Maria Montessori. En we wilden dat veel kinderen hiervan zouden kunnen genieten. AVE.IK besloot er een boekje van te maken. Kinderen van de Almelose montessorischool maakten er kleurige tekeningen bij. Kinderen uit de bovenbouw en eind middenbouw kunnen het verhaal zelf lezen. Natuurlijk kun jij het ook gewoon lekker voorlezen. November 2017 presenteerden we haar boek in Den Haag bij het congres van Montessori Europe en tijdens het 100jarig bestaan van de NMV.

 

Je kunt het boek bestellen door € 17,- over te maken op Triodos Bank NL82 TRIO 0197 8592 59 t.n.v. AVE.IK o.v.v. je naam en adresgegevens.
Je krijgt het boek gratis thuisgestuurd. We regelen binnenkort de webwinkel.

En nú: Montessori!

In En nú: Montessori! worden ervaringen uit het onderwijs van alledag samengebracht met moderne inzichten. We leggen de verbinding met de visie van Maria Montessori. Dat is de montessoristijl die ons visie, inspiratie en houvast biedt.

Natuurlijk is er alle ruimte voor eigen invulling. We dagen je uit om kleur te bekennen. Eigenheid, structuur, inspiratie, leer-kracht en vertrouwen, zijn woorden die steeds terugkomen in ons verhaal. We helpen het kind op te groeien tot een verantwoordelijk mens, dat zijn leven leeft in samenhang met de ander.

In En nú: Montessori! worden ervaringen uit het onderwijs van alledag samengebracht met moderne inzichten. We leggen de verbinding met de visie van Maria Montessori. Dat is de montessoristijl die ons visie, inspiratie en houvast biedt. Natuurlijk is er alle ruimte voor eigen invulling. We dagen je uit om kleur te bekennen. Eigenheid, structuur, inspiratie, leer-kracht en vertrouwen, zijn woorden die steeds terugkomen in ons verhaal. We helpen het kind op te groeien tot een verantwoordelijk mens, dat zijn leven leeft in samenhang met de ander.

Wil je alvast een stukje lezen? Klik dan hier: Voorproef

 

Bestellen

1420535_12983_binnenwerk

En nú: Montessori!

 25.47

Het boek En nú: Montessori! bestel je in onze webwinkel. Je krijgt het boek thuisgestuurd, wij nemen de verzendkosten voor onze rekening. We zorgen voor een snelle levering en zijn daarna erg benieuwd naar je reactie.

Taal: doen!

Met Taal: doen! nodigen we kinderen van 6 t/m 12 jaar uit om actief, vlot en gevarieerd met taal aan het werk te gaan. Karakteristiek voor Taal: doen! is het beleven, begrijpen en beheersen. De taallijn doet bij kinderen beroep op zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken en creatief en analytisch denken. Het materiaal is flexibel in te zetten en geschikt voor diverse groeperingsvormen. De inhoud is geschreven vanuit vijf kernen, die onderling sterk met elkaar samenhangen, want taal is overal!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@taal-doen.nl

TaalDoen_logo_zonderschaduw_transparant

 

 

 

Exploring English

Met Exploring English nodigen we kinderen van 4 t/m 12 jaar uit om actief, met plezier en gevarieerd aan het werk te gaan. Drie auteurs hebben gewerkt aan teacher cards, explorations, word- en picture boxes onder begeleiding van professionals en native speakers.
Het materiaal zal in het najaar van 2017 op de markt verschijnen.

Zie ook: www.exploring-english.nl