AVE.IK

inspiratie in educatie

Inspiratie

Kalender

Opgeven kan via de mail, info@ave-ik.nl

Maatwerk

Je hebt een vraag. Of jouw team heeft een vraag. Je belt ons of stuurt een mailtje en wij helpen jou het antwoord te vinden op die vraag. We verbinden nieuwste inzichten aan de oorspronkelijke montessorifilosofie. We noemen dat de montessoristijl. Daar blijft het niet bij.

Voor echte verdieping kan een mooi innovatietraject het beste plan zijn. In ieder geval beginnen we altijd met een gesprek. We willen heel veel van je weten.

  • Wat is je vraag precies?
  • Waarom heb je die vraag?
  • Heb je al een oplossing voor ogen?
  • Wat moet het resultaat zijn?

We maken een voorstel dat we aan je voorleggen. Pas als je daar helemaal tevreden over bent, gaan we van start.

Wat hebben jullie nodig?

Lijn van de leerkracht

Loslaten of juist sturen? Iedere montessorileerkracht kent dit dilemma wel. Hoe kan ik in mijn groep met deze kinderen de juiste balans vinden? Het spreekt voor zich dat wij bij elke begeleiding altijd oog hebben voor de vragen van de leerkracht. Rekenonderwijs bijvoorbeeld, boeiend voor het hele team. Maar ook een thema dat afstemming verdient met de individuele leerkracht. Om een stap te kunnen zetten in de schoolontwikkeling vinden we afstemming op de ontwikkeling van de leerkracht van belang. Een goed innovatietraject bestaat volgens ons uit:

  1.  Managementoverleg
  2.  Innovatiebijeenkomsten voor het hele team en voor de bouwen afzonderlijk
  3.  Groepsbezoeken, met aandacht voor de individuele vraag van de leerkracht

Lijn van de directie

Het management van een school kan bij ons aankloppen voor ondersteuning bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld jullie visie of het stimuleren van de professionele montessoricultuur. We spreken over de lijn van de directie. We hebben ruime ervaring in het coachen van de directie of het managementteam. Je staat er dan even niet alleen voor. Soms is dat steuntje in de rug net even nodig. Ook voor interim werk en het opzetten van de zorgstructuur kun je bij ons terecht.

Inspiratiedagen

In één dag weer helemaal up-to-date. Dat is het resultaat van een inspiratiedag voor het hele schoolteam. Ook andere teams zijn trouwens welkom. Zorg voor een groep van minimaal 50 personen en wij komen jullie inspireren. We beginnen met een lezing over Modern Montessori, daarna kan iedereen aan workshops deelnemen. De onderwerpen bepaal je natuurlijk zelf. En je ontmoet nog eens iemand als je deze dag met meerdere scholen laat organiseren. Even bijpraten en nieuwe ideeën opdoen.

Lijn van de innovatie

Innovatie hoort bij een montessorischool. Het zit montessorianen in het bloed. Want het kan immers altijd beter, er zijn altijd nieuwe wegen, niets staat vast. Wij delen de nieuwste inzichten met jullie. Met AVE.IK weet je zeker dat je voorop loopt en dat je trouw blijft aan de montessorivisie.

AVE.IK staat niet stil, we blijven ons vernieuwen

Enkele reacties van onze klanten

‘Eindelijk een begeleider die precies onze taal spreekt.’

‘We werken al jaren met AVE.IK, wat een fijne begeleiding.’

‘Praktisch en direct toepasbaar.’

‘Wat fijn dat er iemand in de klas meekijkt. Ik heb hier heel veel aan gehad. En nog steeds.’

‘Wij zijn echt op weg geholpen en voelen ons nu weer een montessorischool. Maar dan een moderne.’